Help Klaas SCA7 overwinnen!

Klaas Sijtsma
van totaal € 25.000 (58%)
  • € 7.335 Donateurs
  • € 7.335 Hersenstichting
Afgesloten

Ik heb zelf SCA7

 

Het UMC Radboud wil in samenwerking met het LUMC een behandeling voor SCA 7 ontwikkelen. De te ontwikkelen behandeling is een zogenaamde AON behandeling die zich richt op het boodschappenmolecuul RNA (de stap tussen DNA en eiwit in). Het giftige eiwit dat ontstaat bij SCA7, zal geprobeerd stil gelegd te worden of zal verwijderd worden.

 

De onderzoekers willen het onderzoek starten in augustus 2021. Om het onderzoek te starten is 150.000 euro nodig. Dit is een groot bedrag maar mijn doel is om zoveel mogelijk op te halen zodat ik en anderen met deze ziekte weer hoop krijgen. Hoop op een beter leven, hoop op een langer leven.

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.