C

Help Chase battle SCA7!

Chase Rooks
van totaal € 50.000 (64%)
  • € 16.096 Donateurs
  • € 16.096 Hersenstichting
Afgesloten

Hi Allemaal, 

Op de foto's hierboven zie je mij vol in het leven, genieten van de dieren en onze kleine boerderij! 

De video daarintegen laat zien hoe het nu met mij gaat, sinds enkele jaren iedere dag een beetje slechter. 

Net als mijn vader heb ik SCA7, een neurologische hersenziekte. Een aantal jaar geleden is mijn vader, op 60 jarige leeftijd, hier al aan overleden. De ziekte heeft ervoor gezorgd dat hij op jonge leeftijd in een verpleegtehuis terecht is gekomen. Hij kon niet meer zien, niet meer praten en ook zijn lichaam niet meer bewegen. Hij zat gevangen in zijn eigen lichaam. Dat was verschrikkelijk om van dichtbij mee te maken en hem aan de ziekte te verliezen. 

Zelf kreeg ik rond die periode de eerste klachten, mijn balans werd slechter en ik kan steeds minder zien. Op dit moment zie ik nog 30%, iedere dag knok ik tegen de ziekte. Doordat ik veel fysiotherapie volg en aangepaste crossfit sport beoefen hou ik mijzelf zo fit mogelijk. Daarnaast zorgt onze kleine boerderij ervoor dat ik dagelijks in beweging moet blijven. If you don't use it you loose it in mijn wereld. 

Werken kan ik helaas niet meer daar was mijn werk te zwaar voor, wel zorg ik voor de moestuin, de loopeenden en de kippen. Voor de schapen zorgen wordt helaas al te zwaar voor mij dus daar moeten we een andere thuis voor zoeken.

Op 1 augustus loopt de actie af, op diezelfde dag vier ik mijn vrijgezellenfeest (het is geen verassing want ik moet mijn week hierop aanpassen). Het zou fantastisch zijn om ook te kunnen vieren dat ik weer hoop kan hebben op een toekomst.

Help jij mij en de andere families in NL in de strijd tegen SCA7?